A növényről
Lombozat
Virágzat
Termés
Madárbarát kert
Ültetés, ápolás
Vásárlási feltételek
Árak
Megrendelés
Cégünkről
 
Vásárlási feltételek
Ültetése, ápolása:

Ültetése csak " alvó állapotában "október vége, november-től (az első fagyok után) a természet "beindulásáig" (március vége április eleje) időszakban.
Amennyiben már őszi telepítésnél nincs ideje valamennyi növényt helyére telepíteni akkor egyszerűen csoportosan vermelje el >

Ültetési javaslat:
20 cm-ként egy sorba:

 Illetve szebb, dúsabb sövény kapunk a két soros ültetésnél, ahol méterenként 8-9 növény alkotja a dupla sövénysort

.

Mivel egyik ültetési ideje október vége, november az első fagyok utáni időszak, célszerű elkészítenünk előre (még jó időben) az árkot ( gödröt ) (kb 30-40 cm mély, és széles), ahova majd a növényeket ültetjük. Tavaszi telepítésnél nem szükséges előre elkészíteni a telepítés helyét.

1. Gyökereit jól áztassuk be 24 órán keresztül, hogy jól teleszívják magukat
vízzel.

2. A kiemelt földet tőzeggel vagy komposzttal dúsítsuk, nehéz agyagos talajoknál homokot adjunk hozzá.

3.Helyezzük a növényt a gödörbe, szórjuk a földet a gyökerekre, majd óvatosan tapossuk keményre, hogy a növények egyenesen álljanak.

Gondozása:

Az első tavasszal kb. a talaj felett 10-15 cm-re vissza kell nyírni, hogy elágazzon. Ezt követően évente 2-3 alkalommal nyírjuk sövényünket mindaddig, ameddig el nem érjük a kívánt magasságot. Két nyírás között ne legyen nagyobb a magasságkülönbség 10-15 centiméternél, mert kiritkulhat sövényünk.

Tipp: Tegyen SöviTex szövet csíkot a növények alá (közvetlenűl a talajra) , így nem gazosodik, a nedvességet jobban megőrzi a talaj, és így gyorsabban fejlődik a növény!

A kifejlett növényt évente egyszer metszése, alakítása kora tavasszal.

 
  Növényről     | Ültetés, ápolás      |Vásárlási feltételek       | Képek a növényről | Cégünkről      |Árak     | Rendelés